Blues Wire @ Duende Jazz Bar


March
11
2012

19:30

Οι Blues Wire δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Ζάικο και Σωτήρη Ζήση και οι αρχικές τους εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν ως Blues Gang.

Με το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους τρεις πρώτους δίσκους τους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώτος blues δίσκος της Ελληνικής δισκογραφ...ίας και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε *. Από τότε με συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα blues, με αποτέλεσμα η άποψή τους να είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.

Από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχουν εμφανιστεί σε club και festival’s πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, αποσπώντας την εκτίμηση και τον θαυμασμό των ακροατών.

Με μέσο όρο περίπου 200 εμφανίσεις το χρόνο μέσα και έξω από την Ελλάδα, έχουν αναπτύξει μια έντονη σκηνική παρουσία, που σε συνδυασμό με το πλούσιο ρεπερτόριο και το δεμένο ήχο κάνει κάθε συναυλία τους μια ξεχωριστή εμπειρία.

Εχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους.

Εχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής των Blues, όπως οι Katie Webster, John Hammond, Larry Garner, Big Time Sarah, Carey Bell, Louisiana Red κ.α.

Εχουν ανοίξει συναυλίες για ογκόλιθους του είδους όπως οι Buddy Guy, Albert King, Otis Rush, Fabulous Thunderbirds, John Mayall κ.α.
Η παρουσία τους στη δισκογραφία

• DIG IT! (1984), file under BLUESGANG
• ON A SECOND THOUGHT (1985), file under BLUESGANG
• FIVE LIVE (1985), file under BLUESGANG
• WHO ´S CALLING? (1987)
• TRULY INTERNATIONAL (1989) with the International Blues Duo
• BULLDOG BOOGIE (1993)
• OFF THE BOX (1996) solo EZ
• STEADY GIG (1999)
• BETWEEN SPIRIT AND TIME (2000) solo EZ
• FENCE (2001)
• LIVE AT THE GALLERY (2002) The Lo-fi kings
• LIVE! (2003)
• JIMI JAM (2004) solo EZ

Στο Duende Jazz Bar θα εμφανιστούν Κυριακή 11 Μαρτιου 7.30 το απόγευμα

*Blues Wire
Ηλίας Ζάικος - Κιθάρα
Σωτήρης Ζήσης - Μπάσο
Γιάννης Κανάλης - Φυσαρμόνικα, φωνή
Νίκη Γουρζουλίδου - Τύμπανα