Sakis Zachariades "Soundays"


Soundays
________
O δίσκος SOUNDAYS ερχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη δουλειά του Σακη Ζαχαριάδη (It all sounds Greek to me . 2008 ) και να συνεχίσει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της Jazz fusion ελληνικής και ξένης σκηνής .

Αντι της αναλυτικοτερης παρουσιασης του περιεχομένου του δισκου σας παραθετουμε τις σκεψεις του Αντώνη Πλέσσα , που με την δική του έμπειρη ματιά 
σκιαγραφεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δίσκο 

“ Όταν με πληροφόρησε ο Σάκης για το νέο του CD του δήλωσα ότι με ιδιαίτερη χαρά θα περιμένω να το ακούσω. Λίγες μέρες αργότερα το κρατούσα στα χέρια μου και από την πρώτη ακρόαση και με κάθε ευκαιρία άκουγα ξανά και ξανά τις νέες του συνθέσεις αφιερώνοντας τους τον μοναδικά δικό τους χρόνο όπως άλλωστε κάθε καλή μουσική δικαιούται. 

Στο δεύτερο δισκογραφικό του project “SOUNDAYS” ο Σάκης Zαχαριάδης συνοδευόμενος από τους εξαιρετικούς σολίστ Στέλιο Τσομπανίδη στα τύμπανα, Δημήτρη Χριστώνη στο Μπάσο και Φίλιππο Κωσταβέλη στα πλήκτρα παρουσιάζει ένα κύκλο συνθέσεων με στοιχεία jazz, rock και fusion.

Η ακρόαση κάθε σύνθεσης επιβεβαίωσε με το καλύτερο τρόπο την εξαιρετική ωρίμανση των στοιχείων που πριν δέκα χρόνια είχα την χαρά να διακρίνω στον Σάκη όταν πρωτάκουσα τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο διαγωνισμό “Makemusic” του οποίου είχα την ευθύνη διοργάνωσης.

Συνθετικά και αυτοσχεδιαστικά ο Σάκης Ζαχαριάδης κινείται με άνεση και αυτοπεποίθηση σε ιδιαίτερα απαιτητικά μουσικά ιδιώματα πετυχαίνοντας να αποσπάσει το θαυμασμό μου. Πέραν αυτού η μουσική συνθετικά όσο και εκτελεστικά φέρει μια αύρα που με τρόπο μαγικό κατάφερε να αποτυπωθεί και στο CD.

Εύχομαι ολόψυχα στον Σάκη και στους σολίστες που τον συνοδεύουν με τον ίδιο τρόπο που με κέρδισαν μέσα από την ακρόαση της ηχογράφησης να κερδίσουν και το κοινό στις ζωντανές τους εμφανίσεις. “

Αντώνης Πλέσσας Ιούνιος 2014

ΣΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
_________________
Ο Σάκης Ζαχαριάδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τα μαθήματα κιθάρας απο μικρή ηλικία. 
Στα πρώτα του επαγγελματικά βηματα είχε την τύχη να συνεργαστεί με μερικούς απο τους καλύτερους μουσικούς της χώρας οπως οι Κιουρτζόγλου, Καπηλίδης , αλλα και το pop & rock σχήμα “Μπλε”. Η αγάπη του για την ηλεκτρική κιθάρα τον οδήγησε στο “Musicians Institute GIT” του Los Angeles από όπου αποφοίτησε το 1994 με τιμητική διάκριση ,έχοντας σπουδάσει δίπλα σε σπουδαίους μουσικούς. 
Εχει βραβευθεί στους μουσικούς διαγωνισμούς : Makemusic Contest 2004 (συνθεση) , Makemusic Contest 2005 (1ο βραβείο αυτοσχεδιασμού) και στο "Music Powered By Technology 2004 contest ". 
Από το 1996 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη όπου έχει διδάξει στα σημαντικότερα ωδεία της Θεσσαλονίκης, όπως τα Ωδείο Φιλιππος Νακας, Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, Νεο Ωδείο και Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΒΕΛΗΣ
_____________________
Ο Φίλιππος Κωσταβέλης γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη. Έχοντας την απαραίτητη στήριξη από την οικογένεια του ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου από την ηλικία των 7 ετών. Σπούδασε κλασικό πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές του στο Βερολίνο στο “HfM Hanns Eisler”. Παράλληλα με τις κλασικές σπουδές, ξεκίνησε και η ενασχόληση του με την jazz, όπου βρήκε νέους τρόπους έκφρασης πιό ελεύθερους και ανεξερεύνητους. Η συνάντηση με τον σαξοφωνίστα Chico Freeman υπήρξε καταλυτική, μιας και του άνοιξε νέους ορίζοντες και συνέβαλε στην βαθύτερη κατανόηση του μουσικού αυτού ιδιώματος. 
Από το 2007 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς της jazz σκηνής και έχει εμφανιστεί σε πλήθος μουσικών σκηνών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ
____________________
Ο Στέλιος Τσομπανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1983. H πρώτη επαφή με τον σε ηλικία 6 χρονών. Σπούδασε κλασική και jazz μουσική στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Σ.Ω.Θ.) και στο Ωδείο Συμφωνία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα εξέχοντων μουσικών όπως: Dave Weckl, Peter Erskine, Lenny White και Horacio Hernadez. To Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε την πρώτη του δικογραφική δουλειά με τίτλο “Spirit Grace” (Τableau) που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις σε ύφος jazz -fusion και την συμμετοχή του Μάνου Κούρτη στη κιθάρα. Είναι συνιδρυτής της μουσικής σχολής “ΜusicWorkshop” όπου διδάσκει Drums-Κρουστά και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων είναι οι Εύη Σιαμαντά , Βίκυ Αλμαζίδου και Bασίλης Παπακωνσταντίνου. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΩΝΗΣ
_____________________
Απόφοιτος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησε μαθήματα Ηλ. Μπάσου με τον Μανώλη Σιδερίδη. Ένας πολλά υποσχόμενος μουσικός που ήδη συμμετέχει σε πολλά μουσικά σχήματα της πόλης αξιοποιώντας τις μουσικές σπουδές και το ταλέντο του.

Σακης Ζαχαριαδης - κιθαρα
Στέλιος Τσομπανίδης - τύμπανα, 
Δημήτρης Χριστώνης - Μπάσο 
Φίλιππος Κωσταβέλης - πλήκτρα